Sök

Fjärrvärme och fjärrkyla med miljömärkning

Falu Energi & Vattens fjärrvärme och fjärrkyla är märkt med Bra Miljöval. Märkningen ställer mycket höga krav på varorna som godkänns och kallas ofta för "världens tuffaste miljömärkning".

Bra Miljöval innebär att vi ser till att:

  • värmen kommer från förnybara bränslen (i vårt fall från biobränslen),
  • bränslet inte är hämtat från skyddsvärd skog
  • bränslet kommer från skogsägare som bedriver ett hållbart skogsbruk
  • det inte har gått åt en massa fossil energi på vägen från skog till ditt element (till exempel vid avverkning, transporter och i produktionsprocessen).

Efterlängtat kvitto

Att vi på Falu Energi & Vatten sedan länge varit stolta över att våra produkter är skonsamma för miljön och bra för klimatet är ingen hemlighet. Genom att låta en oberoende aktör granska våra produkter har vi velat göra det tydligt för konsumenten att fjärrvärme och fjärrkyla från Falu Energi & Vatten verkligen är ett bra miljöval.

Vi är mycket glada över att våra kunder har fått ett kvitto på att de bidrar till ett bättre klimat. Inte bara i Falun, utan även globalt.

Sveriges största oberoende miljöorganisation

Det är Svenska Naturskyddsföreningen, Sveriges största oberoende natur- och miljöorganisation, som har tagit fram märkningen Bra Miljöval. Det är den enda miljömärkningen av produkter som kontrolleras av en oberoende part.
 
Du kan läsa mer om märkningen på Svenska Naturskyddsföreningens hemsida.

I samband med utdelningen av licensen gjorde SR ett reportage som du kan lyssna på här.

Mer information om avgift för tillvalet Bra Miljöval för fjärrvärme i Falu tätort hittar du här

 

Är du en av de falubor som kan få fjärrvärme? Testa här!