Sök

Ska du flytta?

Har du köpt en fastighet eller ska du flytta till lägenhet? När du flyttar till eller inom Falu kommun så är det till oss du vänder dig för att få el, vatten, renhållning, fjärrvärme och en eventuell inkoppling till stadsnätet.

När du byter boende är det viktigt att du meddelar flytten till oss. När din flytt registreras hos oss följer också fjärrvärme-, renhållnings- och vattenabonnemang med till den nya fastighetsägaren. Har du bredband via Falu Stadsnät måste du själv säga upp din nuvarande tjänsteleverantör.

Vi behöver din anmälan tre veckor innan det datum du flyttar. Flyttdatum är det datum du tar över ditt nya boende oavsett om du hyr eller köper. Vi kan inte avsluta avtal bakåt i tiden. Du är betalningsansvarig för din förbrukning tills din flytt har anmälts.

Det skiljer sig lite kring vilka uppgifter vi behöver beroende på om du flyttar in eller flyttar ut, därför måste du välja nedan vilken anmälan du ska göra. För att du lätt ska hitta de uppgifter du behöver, ha din nätfaktura till hands.

Inflytt

Fyll i formuläret nedan så skickar vi dig ett välkomstbrev när din inflytt genomförts. Har du ett avtal som du vill ta med dig till din nya adress måste du kontakta ditt nuvarande elhandelsföretag.

Gör din inflytt här

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter (enligt GDPR)

Utflytt

Fyll i formuläret nedan så skickar vi en bekräftelse när vi mottagit din utflytt. Vid din utflytt läser vi av el- och fjärrvärmemätaren. Däremot vill vi att säljare och köpare tillsammans läser av vattenmätaren och fyller i den ägarbytesblankett vi skickar ut tillsammans med bekräftelsen. När du säger upp elnätsavtalet avslutas också ditt avtal med elhandelsföretaget.

Du får automatiskt Falu Energi & Vatten som ditt elhandelsföretag. Om du önskar ett annat elhandelsföretag så måste du kontakta företaget.

Gör din utflytt här

Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter (enligt GDPR)

 

Bra att veta inför flytten

Här finns fler frågor och svar om flytt.

Läs våra avtalsvillkor här

Läs mer om skillnaden mellan nätägare, elproducenter och elhandlare här.

Naturligtvis kan du anmäla din flytt via telefonen också, ring då vår kundtjänst på 023-77 49 00.