Sök

Varning för oseriösa försäljare

Vi har de senaste dagarna fått samtal från oroliga kunder gällande oseriös försäljning från ett annat elbolag. De påstår att Falu Energi & Vatten ska upphöra som elhandlare och att många av våra kunder nu byter till andra bolag.

– Falu Energi & Vatten ska inte sluta sälja el, antalet kunder som väljer oss ökar stadigt. Det är vanligt att dessa oseriösa säljare erbjuder elavtal som kan verka billiga, till exempel ”El till inköpspris”, säger Per Magnusson, Produktchef på Falu Energi & Vatten. För de flesta kunder blir det inte billigare att byta bolag, snarare tvärtom. Våra elavtal har låga månadsavgifter och konkurrenskraftiga priser fortsätter Per.
Att välja elavtal och jämföra olika avtalsvillkor är inte alltid helt enkelt. Det här är tyvärr något som oseriösa försäljningsföretag drar nytta av.

Viktigt att jämföra
Per Magnussons råd är att vara en kritisk konsument och ta reda på fakta.
– ”El till inköpspris” kan låta som en bra affär, men ofta blir det istället en riktigt dyr historia på grund av höga fasta månadsavgifter. Jämför priserna innan du skriver på eller tackar ja till någonting.
Ett annat råd är att titta på ursprungsmärkningen, det vill säga var och hur elen är producerad.
– Om du till exempel köper elen från Falu Energi & Vatten kan du vara säker på att den är lokalproducerad och till hundra procent förnybar - från sol, vind, vatten och skog säger Magnusson.

Mer information
På elpriskollen, Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt kan du jämföra ditt nuvarande elpris.

Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen och är Sveriges enda oberoende prisjämförelsesajt.