Sök

Producera din egen solel

Måndag 12 juni och tisdag 13 juni har du chans att få veta allt du vill om solel. Falu kommuns energi- och klimatrådgivare arrangerar föreläsningar och en minimässa där vi från Falu Energi & Vatten finns på plats.

Mycket har hänt inom solelsområdet. Teknik och regelverk har utvecklats. Att installera solceller på en villa har blivit både enkelt och lönsamt. Solceller har rasat kraftigt i pris och kan vara en långsiktigt god investering för många villaägare – även för dem som inte har ett tak i perfekt söderläge.

Lars Andrén, Sveriges mest anlitade energiföreläsare samt energiexpert i villatidsskriften ”Vi i Villa”, håller föredrag:

  • Måndag 12 juni klockan 17.00-19.00 på Falu stadsbibliotek
  • Tisdag 13 juni klockan 18.30 -19.30 på Gamla Elverket.

Minimässa om solel pågår under tisdagen från18:00 till 21:00. Kommunens energi- och klimatrådgivare berättar mer om hur du blir mikroproducent av solel och du ges tillfället att prata med installatörer, elhandelsbolag och elnätsägaren. Vi finns på plats för att berätta mer om anslutningen till Faluns elnät och möjligheten att sälja överskottselen till Falu Energi & Vatten.