Sök

Panta smart vid återvinningscentralen i Falun

Vill du kunna panta mycket på en gång? På lördag inviger vi Faluns första Pantamera Express-automat på återvinningscentralen på Ingarvet.

Det är Returpack/Pantamera som tagit fram automaten Pantamera Express. Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller du förpackningarna direkt ur påsen ner i ett fack. Automaten sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar. 
– Det är riktigt glädjande att Returpack/Pantamera lyckats utveckla en automat som gör återvinningscentralen ännu mer komplett. Det blir smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt att panta och det här kommer våra kunder att uppskatta, säger Micael Grandin på Falu Energi & Vatten.

Utbetalningslösningar
Som pantare kan du välja mellan att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som man kan handla för i de flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan du välja att skänka dina pantpengar till välgörande ändamål. På återvinningscentralen i Falun har vi valt att skänka gåvopant till den ideella stiftelsen Håll Sverige Rent.

Ett sätt att öka tillgängligheten
Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt.
– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.


Fakta/Pantamera
Pantamera drivs av Returpack AB för att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor. Till sommaren 2017 kommer det finnas 20 stycken Pantamera Express runt om i landet. Mer information finns på www.returpack.se och www.pantamera.nu