Sök
Någon laddar en elbil

Nu avgörs vem som får "Laddguldet"

Utmärkelsen ”Laddguldet” går till den kommun i Sverige som erbjuder de bästa förutsättningarna för elbilar. Sex kommuner är nominerade – Falun är en av dem. Vinnaren utses tisdag 5 september.

År 2030 ska Sverige ha en fossiloberoende transportsektor, det beslutade regeringen redan 2008. Syftet med ”Laddguldet” är att bidra till omställningen till laddbara bilar, bland annat genom att sprida de goda exemplen.
– En viktig del i omställningen är att bygga en bra laddinfrastruktur så att alla som kör elbil enkelt kan ladda den. Här har vi i Falun kommit långt, säger Lars Runevad, projektingenjör, Falu Energi & Vatten.

Se Svt:s reportage 
Utöver laddinfrastrukturen tittar juryn även på antalet elbilar i kommunal och privat regi, och granskar även kommunens mål och strategier för elfordon och laddstruktur.
Vinnaren i "Laddguldet"utses tisdag 5 september och häromdagen sände Svt Dalarna ett nyhetsinslag om tävlingen. Här får tittarna bland annat följa med hemtjänsten på en elbilstur. 
Laddguldet: Svt Dalarna, 1 september

Om "Laddguldet"
Fortum Charge & Drive, 2030-sekretariatet med Klimatkommunerna och Power Circle står bakom tävlingen ”Laddguldet – Sveriges bästa elbilskommun”. Syftet är att premiera de kommuner som satsar på omställningen. Läs mer på 2030-sekretariatet.se