Sök

Hämtning av trädgårdsavfall

Trött på att köra löv och ris till återvinningscentralen? Nu kan du som bor i Falu tätort beställa hämtning av ditt trädgårdsavfall.

Den som beställer tjänsten kommer att ha ett särskilt kärl för trädgårdsavfall som töms varannan vecka under perioden april-oktober. Tjänsten kostar 675 kr per säsong.
– Idag kör många villaägare till återvinningscentralen flera gånger per säsong med fallfrukt, löv och annat trädgårdsavfall. Det här är turer som de nu kan slippa, säger Micael Grandin, produktchef för återvinning på Falu Energi & Vatten.

Falu tätort erbjuds hämtning
I första läget erbjuder vi hämtning av trädgårdsavfall i Falu tätort, det vill säga centrala Falun och områden som exempelvis Hälsinggården, Stennäset, Gamla Berget, Hosjö, Hälsingberg, Källviken och Främby.
– Under säsongen 2018 smög vi igång den här tjänsten, det har fallit ut bra så vi fortsätter 2019, säger Micael Grandin.

Beställa hämtning av trädgårdsavfall
Fyll i in din beställning här. Det går också bra att skicka namn, adress och telefon till e-post till info@fev.se eller kontakta vår kundtjänst, telefon 023-77 49 00.