Sök

Grattis till nomineringen ”Putte”!

Skolinformatören Patrik ”Putte” Johansson blev idag nominerad till det prestigefyllda priset ”Årets opinionsbildare” på Återvinningsgalan 2018.

De flesta elever i Faluns skolor har någon gång träffat på vår skolinformatör Patrik ”Putte” Johansson, som berättar för barnen om bland annat återvinning och avlopp. 

Idag blev Putte nominerad till priset ”Årets opinionsbildare” på Återvinningsgalan 2018. Galan arrangeras av tidskriften Recycling i samarbete med branschorganisationerna Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

Mer om Återvinningsgalan

Den 25 januari arrangeras Återvinningsgalan för nionde året i rad på Berns salonger i Stockholm. Galan arrangeras för att premiera lysande innovationer, investeringar, personliga insatser eller produktförbättringar, som gjort avtryck i företagets, landets eller kommunens ekonomi och miljö. Under galan premierar man också personer och företag som under året visat på extraordinära prestationer.

Nominerad i kategorin ”Årets opinionsbildare”

Årets opinionsbildare tilldelas en person, eller organisation, som på ett aktivt och engagerat sätt debatterat, diskuterat och lyft fram betydelsen av avfallsminimering, återanvändning, och återvinning till en större och bredare publik.
– Det känns hedrande att arbetet ut mot skolor och ungdomar uppskattas och uppmärksammas. Det ger mig mer inspiration att utveckla nya idéer och fortsätta arbeta med barn och ungdomar, säger Patrik Johansson som är skolinformatör på Falu Energi & Vatten.

Påverkat genom engagemang och brinnande intresse

Årets opinionsbildare har nått ut till beslutsfattare och kunnat påverka genom sitt engagemang och brinnande intresse för avfalls- och återvinningssektorn. Opinionsbildaren kan också ha arbetat under många år för att sätta fokus på branschens viktiga frågor och därmed lyft svensk avfalls- och återvinningssektor till nya nivåer.

Övriga nominerade: Svante Axelsson, Fossilfritt Sverige. Med ett förflutet som generalsekreterare för Svenska naturskyddsföreningen.
Johanna Ragnartz, Håll Sverige Rent. Med en bakgrund inom affärs- och marknadsutveckling. Läs mer om galan på www.atervinningsgalan.se