Sök

Fri laddning för elbilar på Elens dag den 23 januari

Elens dag firas för att visa på nyttan av el och uppmärksamma de delar av världen som inte har samma självklara tillgång till el som vi i Sverige.

El har skapat nytta i Sverige i snart 150 år, tack vare el får vi en massa tid över till annat. Den svenska elen är också till 98 procent fossilfri vilket bidrar till en hållbar miljö.

– Fler och fler bilägare använder el som kraftkälla i sin bil. 2018 ökade antalet laddbara bilar med nästan 50 procent och var åttonde personbil som säljs i Sverige är nu laddningsbar, säger Daniel Asplund, produktchef elbilsladdning på Falu Energi & Vatten.

Falun är en elbilsvänlig kommun
Falun är en av Sveriges mest elbilsvänliga kommuner. Det finns snabbladdare för att ladda en elbil med hög effekt och på kort tid, vid fem viktiga knutpunkter i kommunen. Vid flera större resmål där man parkerar sin bil en längre tid finns destinationsladdare, som erbjuder lite långsammare laddning. Naturligtvis är elen som du laddar bilen med vid Falu Energi & Vattens laddstationer 100 procent förnybar och kommer från biobränsle samt vatten- och vindkraft.

Firar Elens dag
Sedan 2014 har Falu Energi & Vatten varje år firat Elens dag den 23 januari.
För att fira dagen 2019 bjuder Falu Energi & Vatten på gratis laddning i alla sina laddstationer under hela dagen.

Visste du att…

- den el som produceras när ett av våra vindkraftverk snurrar ett varv, räcker för att driva en elbil 10 km.

- i Falu kommun finns det totalt 34 destinationsladdare och sex snabbladdare.

För mer information se branschorganisationens hemsida energiföretagen.se