Sök

Falu kommun storsatsar på elbilar

Falu kommun bygger 224 egna laddstationer på 41 platser i Falun. Det blev klart när Naturvårdsverket godkände kommunens ansökan om investeringsstöd från Klimatklivet.

Klimatklivet är ett statligt investeringsstöd för klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå. Falu kommun får totalt 3 250 000 kronor i stöd och satsningen ska göra det möjligt för kommunkoncernen att ställa om fordonsflottan från fossilt bränsle till fossilfritt, exempelvis el.
- Vi på Falu Energi & Vatten är jätteglada att vår ägare hänger på i vårt arbete med att ställa om till en fossilfri framtid på Faluns vägar. Att köra på el ger stora miljövinster, både lokalt och globalt, säger hållbarhetschefen Hanna Bergman.

Installerar laddare vid egna fastigheter
Laddstationerna ska installeras vid kommunens egna fastigheter och verksamheter, som skolor och äldreboenden.
- Med den här satsningen skapas perfekta förutsättningar att byta ut bensin- och dieselbilar mot elbilar inom kommunens verksamheter. Dessutom har de tillgång till våra publika laddstationer med snart sju snabbladdare och en mängd destinationsladdare utspridda i hela kommunen. De kommunala elbilarna kommer aldrig behöva känna någon räckviddsångest, säger Hanna Bergman.

Läs mer om beslutet i Naturvårdsverkets pressmeddelanden.