Sök

Fairbag blev årets hållbara UF-företag i Falu kommun

Igår korades Årets hållbara UF-företag i Falu kommun under en mässa i Bergströms galleria och Falangallerian. Vinnande företag, Fairbag UF, var riktigt glada när Falu Energi & Vatten lämnade över företagets stipendie.

– Stipendiet delas ut till det företag som redovisat bäst förståelse för hållbart företagande. Målet är att UF-företaget ska förstå hur viktigt det är med en hållbar värdekedja i sitt företag, där affärsnyttan går hand i hand med resurseffektivitet - cirkulär ekonomi, berättar hållbarhetschefen Hanna Bergman som delade ut priset under UF-mässan i Falun.

Alternativ till plastpåsar
Fairbag UF drivs av Elias Gustavsson, Jennifer Bergman, Anton Niederbach och Alva Johansson på Hagströmska Gymnasiet i Falun. Företagets affärsidé är att ta fram ett alternativ till plastpåsar i form av ekologiska tygkassar. Tanken är att produkten ska kunna användas vid många olika tillfällen och av vem som helst.
– Det här är ett UF-företag som har uppmärksammat ett stort miljöproblem och insett att man med små medel kan vara med och påverka. Deras företagsidé bidrar till omställningen mot ett fossilfritt samhälle, avfallsminimering och en renare miljö, säger Hanna Bergman.

Nu väntar Dalamästerskapen
Förutom ett stipendium på 2 000 kronor får Fairbag UF möjlighet att vässa sin affärsidé tillsammans med medarbetare på Falu Energi & Vattens hållbarhetsavdelning. Den 21 mars väntar nämligen Dalamästerskapen i Ung Företagsamhet på Kupolen i Borlänge. 
– Det har varit riktigt kul att få delta i juryarbetet och titta på alla kreativa affärsidéer. Nu ska det bli spännande att följa Fairbag UF och vi kommer att stötta dem med vår kunskap, säger Hanna Bergman.

Vinnaren i Dalamästerskapen i Kupolen går vidare till den stora Sverigefinalen i Stockholm.

Följa Fairbag UF på Instagram

Fakta/Dalamästerskapen i Ung Företagsamhet

  • 21 mars, Kupolen, Borlänge
  • Cirka 200 UF-utställare från hela Dalarna
  • 10 tävlingar för UF-företagen, kval till SM i Ung Företagsamhet i Stockholm
  • 100 personer från Dalarnas näringsliv i juryn
  • Försäljning av varor och tjänster
  • Gratis inträde

Läs mer om Ung Företagsamhet och övriga UF-företag i Dalarna.