Sök

Bygger landets största elnätsmässa på Lugnet

Den 22-25 maj är det dags för elnätsbranschens största event, EBR Metod- och maskindagar, på Lugnet i Falun. Mässan som arrangeras av branschorganisationen Energiföretagen Sverige och Falu Energi & Vatten riktar sig till elnätsföretagens personal.

EBR står för elnätsbranschens riktlinjer och är ett varumärke som ägs av Energiföretagen Sverige. EBR:s olika anvisningar beskriver hur det svenska elnätet ska byggas och underhållas på ett hållbart, säkert och kostnadseffektivt sätt.
– Mässan genomförs vart fjärde år och samlar yrkesverksamma, underleverantörer och entreprenörer på ett och samma ställe. I år har vi över 1 300 anmälda, säger Jenny Åkerberg, projektledare på Energiföretagen Sverige.

Fokus på elnätskonstruktion och underhåll
Mässområdet är uppbyggd kring åtta utomhusstationer där deltagarna kan ta del av olika metoder, maskiner, verktyg och material som har med elnätskonstruktion och underhåll att göra.
– Att stå som värd för elnätsbranschens egen ”olympiad” är hedrande. Det är ett viktigt arrangemang för erfarenhetsutbyte med kollegor i branschen och det ger oss möjlighet att se en bredd av tekniska lösningar och produkter, säger Per Dahlberg, vd för Falu Energi & Vatten.

Är du intresserad av någon speciell fråga till årets upplaga?
– Jag kommer att ha extra fokus på säkerhet. Vi arbetar för att främja en god, säker arbetsmiljö för våra medarbetare och jag vill gärna titta närmare på nyheter inom området, säger Per Dahlberg.

Mässan erbjuder även specialvisningar för skolelever och arbetssökanden.

Mer information om EBR och Metod- och maskindagar hittar du på energiforetagen.se