Sök

Bjuder på planetvänlig kaka

Lördagen den 25 mars från 20.30 till 21.30 tar vi ställning för planeten under världens största miljömanifestation WWF Earth Hour. Vi smygstartar manifestationen redan under fredagen. På återvinnings-centralen i Falun är det möjligt att provsmaka årets Earth Hour-bakelse.

Earth Hour arrangerades första gången 2007 i Sidney på initiativ av bland annat Världsnaturfonden WWF. Manifestationen har sedan vuxit och är idag en global kampanj som uppmanar människor att under en timme släcka ner bland annat belysning i hemmet eller på annan plats.
– Earth Hour sätter fokus på vårt viktiga klimatarbete och visar på att om vi ska ställa om till ett hållbart Falun behöver vi skaffa oss klimatsmarta vanor. Att släcka lampor är en sak, men det är också viktigt att tänka på vad vi äter, köper och hur vi transporterar oss, säger Hanna Bergman, hållbarhetschef på Falu Energi & Vatten.

Vill inspirera Faluborna
Vi väljer alltså att lyfta Earth Hour redan under fredagen med en provsmakning av en riktigt klimatsmart kaka.
– Vi vill inspirera Faluborna. Det finns mycket mer man kan göra än att enbart släcka lamporna. Det är dags att lyfta Earth Hour ytterligare en nivå och i år väljer vi att fokusera på matsvinnet och ge exempel på hur matrester kan tas tillvara istället för att kastas, säger Hanna Bergman.

Lätt att laga klimatsmart
Årets Earth Hour-bakelse är en påminnelse om hur lätt det är att laga klimatsmart mat. Bakelsen som är en jordpäronkaka kommer från kocken Paul Svensson. Han har på uppdrag av Världsnaturfonden tagit fram ett recept som kastar ljus på vikten av att minska det stora matsvinnet.

Fakta/Ladda för Earth Hour
Vad: Provsmaka årets Earth Hour-bakelse med Falu Energi & Vatten
När: Fredagen den 24 mars från klockan 10.00 och tills kakorna tagit slut.
Var: Återvinningscentralen i Falun, Skyfallsvägen 20, Ingarvet.
Earth Hour-bakelsen 2017: Receptet på Jordpäronkakan hittar du på Världsnaturfondens webbplats wwf.se/earthhour. Klicka här!